bnw zwart

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Weerspiegelen: Spiegeltijd@BNW

Op donderdag 10 november kwamen zo’n 20 bouwvrouwen bijeen bij SVP in Amersfoort voor de afsluiting van Spiegeltijd, het intervisieprogramma van Bouwnetwerk, met een verrassende workshop en een evaluatie.

Na een hartelijke ontvangst door medeorganisator Maartje Brand kregen we meteen ons persoonlijk cadeautje in de vorm van de workshop ‘’Snelheid van vertrouwen’ door Sacha Olieux van De Federatie. Op een interactieve manier gingen we aan de slag met onze eigen ideeën en ervaringen rond vertrouwen. Diverse vormen van vertrouwen passeerden de revue, van wantrouwen tot onvoorwaardelijk vertrouwen. Sacha vertelde ons over zijn bevindingen die hij tijdens en na zijn onderzoek over dit fenomeen had opgedaan.

Een oefening liet ons ervaren hoe het is om blind te vertrouwen en om vertrouwen te krijgen. Tenslotte kregen we tips hoe je vertrouwen binnen (zakelijke) relaties beter kunt inzetten. Zoals bij veel dingen is ook hier goede communicatie essentieel: wees open en eerlijk naar elkaar bij het geven en krijgen van vertrouwen. Meer weten over dit onderwerp? Deze twee toegankelijk en inspirerende boeken werden getipt: Trust works van Ken Blanchard en Cultuur Doe Je Zelf van Marcella Bremer.

Na de zeer geslaagde workshop, wisselde de deelnemers hun ervaringen binnen het programma Spiegeltijd uit. De verschillende groepjes, die dit jaar wederom regionaal ingedeeld waren, hadden er elk een eigen invulling aan gegeven. Waar iedereen het in ieder geval over eens was: het is een zeer waardevolle aanvulling binnen het totale programma van Bouwnetwerk. Behalve uitwisselen van kennis en ervaringen is het ook een uitbreiding en verdieping van je netwerk. Zowel de oude rotten als nieuwelingen waren er positief over. Dus volgend jaar gaan we zeker door met Spiegeltijd!

Ook architect Jennifer Mayer, die dit jaar voor het eerst meedeed met Spiegeltijd doet volgend jaar zeker mee. Ze deelt haar ervaringen:
“Ik kijk met een enthousiaste en warme blik terug op de bijeenkomsten van Spiegeltijd. Ik ben lid van Bouwnetwerk geworden in de digitale coronatijd, en miste óók nog de eerste live bijeenkomst van Spiegeltijd door een spoed deadline. Na deze valse start, kon ik nog wel aansluiten gelukkig! Door ons groepje van 5 werd ik warm welkom geheten, er was direct een leuke klik.
We planden onze bijeenkomsten telkens met een paar weken ertussen, rondom onze kantoren of thuis, afgesloten door een hapje eten. Ieder van ons had wel een paar carrière vragen waar we over meedachten. Soms een dilemma waar je mee zat, of een lastige collega, ook een sollicitatie-twijfel. We maken samen veel mee!
Onze afsluitende plenaire bijeenkomst ging over het begrip vertrouwen. Een positieve en integere vibe, een ontspannen plek waar je zonder angst dingen kunt delen, kunt leren én geen verkeerde vragen kunt stellen.Waarmee je elkaar én je doelen kunt versterken, ontwikkelen en helpen groeien.
Iets wat ik vanaf het eerste moment voelde binnen het Bouwnetwerk, dank jullie wel!  Volgend jaar doe ik zeker weer mee!” aldus een enthousiaste Jennifer.

De organisatie van Spiegeltijd 2022 was in handen van Marjon Mors en Maartje Brand.

Bijlage

Bij dit verslag horen de volgende bijlage:

aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!