bnw zwart

Missie en Strategie

Missie en Strategie

Missie

Bouwnetwerk verbindt met inspirerende ontmoetingen ambitieuze dames uit alle windstreken van de bouw, met als doel om zelf te groeien, drempels te slechten voor de volgende generatie bouwvrouwen en een diverser geluid te laten horen bij het creëren van een gezonde en inclusieve leefomgeving.

Grotere diversiteit in de bouw, het doorbreken van taboes, het verwijderen van drempels en het inspireren van ambitieuze groei staan onverminderd op onze prioriteitenlijst. Dit leidt tot de volgende doelen:

  • professionele en persoonlijke groei binnen en buiten ons netwerk
  • doorstroming naar hogere functies voor een grotere participatie van vrouwen in invloedrijke posities in de vastgoed- en bouwwereld
  • grotere maatschappelijke relevantie waardoor Bouwnetwerkers kunnen bijdragen aan een diverser geluid bij het creëren van een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties.

Elk jaar komen wij een stap dichterbij onze ambities!

Bouwnetwerk in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg

TERUGBLIK

Groen in de gebouwde omgeving Bouwnetwer
Bouwnetwerk Little C Rotterdam

Strategie

Participatie van Bouwnetwerkers vergroten

Via events, Whatsapp en LinkedIn laten we bouwvrouwen actiever deelnemen in ons netwerk. We stimuleren netwerkers hun kennis, ideeën en ervaring in te brengen, te delen en in te zetten voor gedeelde uitdagingen.

We stimuleren bouwvrouwen die aangesloten zijn bij Bouwnetwerk om bij te dragen aan events en om in commissies plaats te nemen. Voorbeelden zijn Spiegeltijd, de meerdaagse excursie en de lustrumcommissie. Daarnaast worden in 2023 ook de events naar Arnhem en Alkmaar mede georganiseerd door participerende actieve netwerkers. 

Netwerk verbreden

We treden actief in contact met andere netwerken en organisaties die ons netwerk kunnen verbreden. Voorbeelden dit jaar zijn samenwerkingen met de VHTO en met Bouwend Nederland.

Ook nemen we actief deel aan beurzen en evenementen van derden, zoals de Provada en Bouwvrouw van het Jaar, waardoor onze Bouwnetwerkers een nog beter platform krijgen voor hun kennis, kunde en ambities. 

Intern netwerken

We hebben we een gloednieuwe website ontwikkeld voor een meer uitgebreide en snellere interne communicatie over bijvoorbeeld zakelijke kansen, persoonlijke vragen en maatschappelijke doelen.

Grotere diversiteit in activiteiten

Qua vorm, inhoud, tijdstip, duur en groepsgrootte hebben we meer diversiteit gebracht in het programma van activiteiten, zodat zoveel mogelijk Bouwnetwerkers aan meer events kunnen deelnemen.

aansluiten icon

Stel je vraag

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!