bnw zwart
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Room for Change bij de Groene Afslag

Het Nieuwjaarsevent vond plaats in de Room for Change bij De Groene afslag, een coole locatie voor meetings, flexwerken, cursussen met horeca. Een oud kazernegebouw is omgetoverd tot een inspirerende omgeving, waarbij alle toegepaste materialen zijn geoogst op het kazerneterrein en omgeving, verkregen vanuit bijvoorbeeld theaters of musea of verzameld via de kringloop. Over het ontstaan van De Groene Afslag, de transformatie en de toekomstplannen vertelde Sanne Oomen ons alles. Zij is initiatiefnemer en (interieur)architect van het geheel.

Ook het kazerneterrein ondergaat de komende jaren een transformatie. De voorheen afgesloten wereld gaat nu een verbinding vormen tussen natuurgebieden, er komt een groene wijk met 590 woningen en diverse voorzieningen. Oud-bouwnetwerker Esther Vlaswinkel van SVP architectuur en stedenbouw is hier van meet af aan bij betrokken en kon ons (bijna) alle ins en outs van het proces en het ontwerp van Buurtschap Crailo vertellen. Over het landschap, het stedenbouwkundig plan, het verleden en de toekomst van het terrein, over te behouden gebouwen en nieuwbouw en over de samenwerking met de drie gemeentes en andere betrokken partijen.

Na deze twee interessante presentaties en een korte pauze, was het Room for Change voor het Bouwnetwerk zelf. Aftredend voorzitter Astrid Boumans blikte terug op de afgelopen 3 jaar dat zij en Sara Caris met veel plezier in het bestuur van het Bouwnetwerk hebben gezeten. Ook presenteerde ze de nieuwe huisstijl en website, waar ze de laatste maanden met hart en ziel aan heeft gewerkt. Ten slotte stelde Astrid de twee nieuwe bestuursleden voor: Sophie Valla, die het penningmeesterschap overneemt van Sara, en met een klap droeg Astrid haar voorzittershamer over aan Barbara Dirks. Tijd voor een toast op het oude en nieuwe bestuur en op de nieuwe huisstijl: Hulde aan Astrid en Sara voor al hun ideeën, energie en tijd die ze in Bouwnetwerk staken en veel succes en plezier in het bestuur voor Barbara en Sophie!

Als klap op de vuurpijl zijn de events voor 2023 gepresenteerd in een wervelende film, die ook op deze website te zien is. Daarna was er ruim tijd voor netwerken, bijpraten, borrelen en eten in het restaurant van De Groene Afslag. Al met al een interessante en feestelijke bijeenkomst waar zo’n 70 Bouwnetwerkers en introducees van hebben genoten. Bij vertrek vielen de eerste sneeuwvlokken…

Prima georganiseerd door Sara Caris en Manon Witbraad.

De presentatie van Ester Vlaswinkel over Buurtschap Crailo vind je hier.

De presentatie van Sanne Oomen over De Groene Afslag vind je hier.

aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!