bnw zwart

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Groen in de gebouwde omgeving 2022

Op een zonovergoten middag in oktober kwamen de Bouwvrouwen bijeen in Baxter Building in Amsterdam, waar we werden ontvangen door Blooming Buildings. Daar luisterden we naar vier bevlogen presentaties over Goed Groen in de stad, de noodzaak en effecten ervan en hoe je deze in waarden kunt uitdrukken, van achtereenvolgens Tanja van der Knoop, Daan Verhorst en Olivia van Gulik van Blooming Buildings en Merlissa Diele van de Natuurverdubbelaars.
De discussie erover werd voortgezet tijdens een wandeling langs het JD Meijerplein, de Weesperstraat en de Voormalige Stadstimmertuinen. Onderweg stilgestaan bij goede en minder goede voorbeelden van groen, en vooral ook waar kansen liggen.
In aanleg was de lange tuin achter de voormalige Stadsdrukkerij, nu gemeentelijk kantoor met kantoor- en vergaderruimte. De facilitair manager Yvonne Visscher vertelde ons hoe ze dit veelbelovende project zo snel voor elkaar had gekregen.  Blooming Buildings heeft dit project omhelsd omdat er enorm veel ruimte was om gevelgroen toe te passen. Zij hebben dit dan ook als een soort van showtuin opgepakt met meer dan 35 soorten klimplanten (en meer dan 150 andere planten) volgens hun motto aangelegd: eenheid in verscheidenheid.
Achter het gebouw Weesperstraat 113, eveneens van de gemeente Amsterdam, heeft Blooming Buildings ook met succes de voorheen zo grijze en stenige ruimte flink vergroend, met als resultaat een geliefde groene oase voor de mensen die eromheen werken. De uitdaging was hier om een groene werkplek, een echt minipark,  boven een parkeergarage aan te leggen.

Terug in Baxter Building genoten we ter afsluiting van een gezellige en smaakvolle borrel. Vol inspiratie scheidden onze wegen…

Organisatie: Jacqueline Knudsen en Tanja van der Knoop

aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!