bnw zwart
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Hamburg september 2022

De meerdaagse excursie van 2022 leidde ons naar Hamburg, waar we vrijdagochtend 23 september naar afreisden per trein en zondag aan het einde van de middag weer vertrokken. Ruim twee volle dagen in deze bruisende stad!

Direct na aankomst in Hamburg fietsen gehuurd en ‘s middags o.l.v. architect Christian Herbert een fietstocht via de prachtige Grossmarkt naar de wijk Elbebrucke. Tientallen hijskranen getuigen van de enorme bouwwoede, er komt o.a. een 245 meter hoge Elbtower als oostelijke entree naar HafenCity, ons volgende doel. Eind van de fietstocht was de Elbephilharmonie, met een bezoek aan de Plaza bovenop het oude pakhuis met fenomenaal uitzicht rondom. Afsluiter op vrijdag was een heerlijke Abendbrot in de scheefgezakte Oberhafen Kantine.

Zaterdag startten we onze fietstocht in het 100 jaar oude Kontorhausdistrict, met prachtig gedetailleerde bedrijfsverzamel- en woongebouwen in baksteenexpressionisme. Vervolgens via de 425 meter lange Elbtunnel uit 1911 naar Wilhelmsburg aan de overkant. Daar gaf architect Sönke Albertsen ons een uitgebreide rondleiding op de fiets. Na een stormvloed in 1962, waarbij vele doden vielen, kwam de wijk in verval. De IBA (2006-13) zorgt met veel renovatie- en nieuwbouwprojecten en verbetering van de openbare ruimte voor een upgrading van deze wijk met 50.000 inwoners. We fietsen langs houtbouw, experimentele projecten als het algenhuis en woningen met bewegende zonnepanelen, door mooie parken en eindigen bij de Energiebunker. Deze voormalige afweergeschuttoren is tijdens de IBA verbouwd en levert energie aan de omliggende buurten. Op 30 meter hoogte in een café met uitzichtplatform wat gedronken voor we weer naar het centrum fietsten. Een verrukkelijk Syrisch diner vormde de afsluiting van het zaterdagprogramma.

Zondagochtend fietsend naar Sankt Pauli, waar we inscheepten voor een boottocht door de Speicherstadt, Hafencity, langs Altona en een stuk de haven in. Weer aan land was het inmiddels tijd voor een lekkere lunch in het Wasserschloss in Speicherstadt. Daarna fietsen ingeleverd en nog een dik uur vrije tijd voor we de trein huiswaarts namen. Toen we Hamburg uitreden, brak de zon door.
Al met al een superinteressante en prima georganiseerde excursie door een fascinerende stad!

Programmaboekje

Organisatie:

  • Nadine Roos
  • Patricia Snel
  • Chantal van Tatenhove
  • Eveline Vinkenborg
  • Judith Willemsen
aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!