bnw zwart
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Meerdaagse excursie Heerlen!

22 september @ 10:30 - 23 september @ 19:00 CEST

Gratis
eindhoven bouwnetwerk

In september gaat het Bouwnetwerk altijd twee of drie dagen op stap, het ene jaar naar een locatie over de grens, het andere jaar naar een plek in Nederland. We bezoeken steden met interessante recente ontwikkelingen op volkshuisvestelijk, stedenbouwkundig, architectonisch en bouwtechnisch gebied. Dat doen we soms op de fiets, soms met OV, soms wandelend. Het zijn intensieve programma’s met veel ontmoetingen, presentaties en rondleidingen, maar er is ook altijd voldoende tijd voor ontspannen samen eten en netwerken. Een fijne manier om elkaar (nog) beter te leren kennen.

22-23 september 2023 HEERLEN!

Dit jaar gaat de binnenlandexcursie naar Heerlen, de voormalige mijnstad in Parkstad Limburg. De stad met Romeins verleden, met onder meer het fameuze Raadhuis, Glaspaleis Schunck en het nieuwe Maankwartier lijkt zich te hebben opgemaakt voor een nieuwe fase. De moeizame jaren na de mijnsluiting heeft Heerlen inmiddels achter zich gelaten. Hoe gaat Heerlen om met haar rijke historie en welke (experimentele) IBA-Parkstadprojecten in de landelijke omgeving geven nieuw elan aan deze middelgrote Limburgse stad?
In twee dagen tijd krijg je een flinke update van de ruimtelijke ontwikkelingen in en om Heerlen. We brengen een bezoek aan opvallende gebouwen, krijgen meerdere rondleidingen, maken een fietstocht door de mooie omgeving en zullen van heerlijke maaltijden genieten.

Prijs: €250,- (inclusief 1 hotelovernachting met ontbijt, lunch en diner op vrijdag, lunch en borrel op zaterdag, fietshuur en entrees; dit bedrag is exclusief eigen vervoer naar Heerlen)(voor een eenpersoonskamer 30,- extra).

Aanmelding: er zijn nog een beperkt aantal plekken, aanmeldingen zijn open tot 20 juli (ivm definitieve reservering van het hotel etc), of wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Aanvang: Op vrijdag 22 september wordt je om 10:30 ontvangen bij het hotel (in het centrum) met koffie en natuurlijk vlaai!

Namens het excursie team: Arlette Vrusch, Annieta Alblas, Carmen Dirkx, Janet Andre, Joosje van Geest

Heerlen ligt in de voormalige Oostelijke Mijnstreek, de regio die sinds 1998 Parkstad Limburg wordt genoemd. Parkstad verwijst naar de natuurlijke overgang tussen de stedelijke bebouwing, de beekdalen, de landbouw en de heuvelachtige natuurgebieden. Slechts een enkel gebouw herinnert nog aan het steenkoolverleden, wel liggen er mijnkoloniën her en der in het landschap, dicht bij de vroegere mijnen. En de verschillende villa’s en markante gebouwen in het centrum die in de hoogtijdagen tot stand kwamen. Zoals het Glaspaleis van winkelier Schunck uit 1935, dat inmiddels een monument is en prachtig gerestaureerd is. Of het Raadhuis, eveneens ontworpen door Peutz, dat heel recent is uitgebreid met een stadskantoor naar ontwerp van Mecanoo. Sinds 2013 is IBA-Parkstad opgetuigd waarbinnen 50 projecten in de regio zijn geïnitieerd die Parkstad trots geven, inspireren en toekomstbestendig maken. Belangrijkste thema’s binnen IBA zijn de verbeterde toegankelijkheid van het buitengebied, herstructurering en hergebruik van het stedelijk gebied en van het erfgoed, stimuleren van vakmanschap en versterken van identiteit en zelfvertrouwen! We gaan het allemaal zien en horen, zorg dat je erbij bent!

 

 

Gegevens

Begin:
22 september @ 10:30 CEST
Einde:
23 september @ 19:00 CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!