bnw zwart

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Spoorzone Tilburg

Al in 2020 zouden wij de spoorzone van Tilburg gaan bezoeken en gelukkig kwam van uitstel geen afstel. Jop Verweel van de Gemeente Tilburg, Stedelijke Ontwikkeling Spoorzone, trapte de middag af met een presentatie over de grootse bebouwingsplannen in dit gebied. Naast het nieuwe vergadercentrum Plan-t, waar de presentaties plaatsvonden, wordt er de komende jaren veel gebouwd in de Spoorzone. Alle plannen en de vastgestelde koers door de gemeenteraad staan in het downloadbare Koersdocument.
Vervolgens nam Chris Arts van Ector Hoogstad Architecten ons virtueel mee door het ontwerp van het MindLabs gebouw. Deze voormalige Hal 70 van de NS staat naast de LocHal wordt nu getransformeerd voor MindLabs, een innovatiecentrum voor hoger onderwijs en media op gebieden als robotica, taaltechnologie, serious gaming en kunstmatige intelligentie. Het is een samenwerking tussen Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, de Universiteit van Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, DPG Media (voorheen de Persgroep) en uitgeverij Zwijsen.
De aansluitende wandeling o.l.v. Joep Frenken en Jop Verweel van de gemeente en Suzanne Naus en Chris Arts van Ector Hoogstad ging langs nieuwe bouwlocaties en oorspronkelijke NS gebouwen die deels behouden blijven en getransformeerd worden voor nieuwe bestemmingen als horeca, cultuur en ontspanning.
Met de netwerkborrel in RAW sloten we een boeiende middag af. Aan de hand van de DIY rondleiding-folder kon iedereen voor, tijdens of na de borrel op eigen gelegenheid de prachtige LocHal bezoeken en zelf de grootste circulaire kroonluchter van de wereld zien die daar sinds 18 september (world cleanup day) hangt.

Organisatie: Jacqueline Knudsen en Katinka Fick

Meer weten over de LocHal en de Spoorzone? Hier kun je enkele artikelen downloaden:

LocHal in ArchitectuurNL 2-2019  en in Bouwwereld 3-2019

Spoorzones in Bouwwereld 11-2019

 

aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!