bnw zwart

Terugblik Events

< Terug naar overzicht

Zwolle, de Hanzestad met middeleeuws centrum is een stad in beweging. Tijdens de bouwnetwerkexcursie 2019 in de Overijsselse hoofdstad hebben wij een veeltal interessante binnenstedelijke ontwikkelingen bezocht. De vrijdagochtend begon in het oude stadhuis van Zwolle met een presentatie over de stedenbouwkundige ontwikkelingen van de stad. Vervolgens werden we voor de lunch ontvangen in de Stadkamer Zwolle. Behalve bibliotheek is de Stadkamer ontmoetingspunt voor kennis en cultuur in Zwolle. Hier volgenden wij twee presentaties over de woningbouw- en renovatieprojecten Weezenlanden-Noord en City Post Zwolle. Zwolle is in trek en de vraag naar woningen is groot. Daarbij wordt gezocht naar manieren om met een goede mix te voldoen aan verschillende woonwensen. Aansluitend volgde een bezoek aan Museum de Fundatie, het museum voor beeldende kunst, waar we werden rondgeleid door Ralph Keuning, directeur van het museum. De rondleiding werd afgerond met een borrel in de bolvormige expositieruimte, een uitbreiding van het neo-klassieke gebouw in 2013 van Bierman Henket architecten.
Na een wandeling door het oude stadscentrum hebben we een kijkje genomen bij Waanders in de Broeren. De Broerenkerk is een kerkgebouw dat in 2013 getransformeerd is in een boekenwinkel. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij Brass Boer Thuis. Vervolgens hebben we mogen overnachten in de voormalige burgemeesterswoning van Zwolle, hotel Wientjes vlakbij het station.

Zaterdag volgde een rondleiding door de spoorzone Zwolle en een bezoek aan het Kraanbolwerk, een ontwikkeling die geïnspireerd is door het industriële verleden van die plek. Een bezoek aan het voormalig kantoor van Schrale Beton, een origineel ontwerp van Rietveld, dat nu dient als kantoor voor Van Wonen en een rondleiding bij de woongemeenschap Kattegatt, een ‘containerdorp’ in het Spoorzonegebied, maakten het programma compleet.

aansluiten icon

Zin om aan te haken?

Een netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!

Hét netwerk voor ondernemende en
ambitieuze vrouwen in de bouw!