Verslag event: Diversiteit en Architectuur

2.09.21

Wat een middag om nooit te vergeten; soms zie je schitterende gebouwen, soms graaf je diep in je eigen kunnen, vandaag ging onze bijeenkomst volledig over de impact die je via de gebouwde omgeving hebt op een ander. Voel je je thuis, voel je je veilig, aan welke behoeften van de doelgroep wordt wel/geen ruimte aangeboden? 

Samen met twintig leerlingen van het lokale Ir. Lely Lyceum stonden we eerst stil met Lyongo Juliana bij zijn onderzoek over diversiteit tijdens zijn architect-in-residenceperiode bij ARCAM. Zijn dochter Safiya Juliana, studente antroposofie, vertelde ons over haar onderzoek naar 'representation of space, representational space en spatial practices' van Lefebvre.
Daarna trokken we met een speciale online vragenlijst in groepjes de buurt in om met elkaar in gesprek te gaan over wat 10 verschillende binnen- en buitenruimtes in en rond winkelcentrum de Amsterdamse Poort deden met ons. Bij terugkomst in New Metropolis werden de resultaten van de online enquete doorgesproken. Aansluitend stond een heerlijk Surinaams buffet klaar en kletsten we nog samen door hoe wij de dingen anders zagen, “Voorbij je blinde vlek”. 

Organisatie: Sara Caris en Astrid Boumans.

Meer weten over Lyongo Juliana? Hier wat links naar zijn werk:

Curacao Medical Center

The Diamond House

Hospital “Unidad Intermedia Materno Infantil Santa Teresa” (UIMIST) in Bucaramanga

Sister Marie Laurence school

Mongui Maduro Library

Port City Oranjestad transformation harbor front

t Kloosterhotel

Holiday Beachhotel

Video over Curacao medical Center, kijk vooral naar de laatste minuten van 1:30 uur. Lyongo: "Dat is toch een feestje? Dit hebben wij niet zo van te voren bedacht maar vanuit een gedegen kennis van de cultuur hebben we wel een ruimte gemaakt dat dit kan ontstaan."

Mangrovenpark

Diversity & Inclusion fellowship bij Pakhuis de Zwijger

 

 

 

 

Bijlagen

Bij dit verslag horen de volgende bijlagen:

https://www.bouwnetwerk.net/cms_bestanden/fotosbijeenkomsten/20210902/Mentimeter_Diversiteit%20en%20architectuur.pdf

Bestanden zijn alleen toegankelijk voor Bouwnetwerkers. Log in om de bestanden te bekijken:

Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?